Login

Register

Login

Registreer

Tegenwoordig is iedereen er zich wel van bewust dat sporten gezond is voor lichaam en geest. De keuze voor welke sport je wilt gaan beoefenen is een lastige, met zoveel verschillend aanbod. Wil je iets doen aan je conditie of wil je iets doen om sterker te worden, meer in balans te komen? Of kies je er juist voor om te sporten in groepsverband zodat je meer contact met ander mensen hebt? Of ben je meer het type om met je eigen ontwikkeling bezig te zijn?

Hé, al de hier bovengenoemde redenen zijn in één klap in te vullen! Met Karate! Karate kun je altijd op je eigen niveau beoefenen, je bouwt een goede conditie op door de vele conditionele basis oefeningen, wordt je lichamelijk sterker door de fysieke oefeningen, wordt je mentaal sterker waardoor je meer in balans komt. Kun je oefenen in groepsverband of juist individueel en kun je jezelf altijd op iedere leeftijd blijven ontwikkelen. Het is goed voor je zelfvertrouwen en je wordt er ook nog eens weerbaarder van. 

Veel mensen (zeker volwassenen) denken dat karate alleen geschikt is om te beoefenen als je op jonge leeftijd al bent begonnen. Toegegeven, het helpt wel in het verkrijgen van bepaalde lenigheid als je jong bent begonnen, maar verder kun je karate op elke leeftijd beoefenen. Natuurlijk zal niet iedereen op latere leeftijd in staat zijn om wedstrijdkarate op hoog niveau te beoefenen maar dat is helemaal niet erg. (De echte top karateka’s in het wedstrijd circuit moeten stoppen tussen de 30-35 jaar).

Er zijn zat andere mogelijkheden jezelf te ontwikkelen en te meten. Zo kun je werken aan het verbeteren van je technieken, kun je jezelf sterker maken of kun je oefenen om je kata te perfectioneren. En ben je toch Competitief ingesteld dan kun je wellicht meedoen aan kata wedstrijden of aan een veterane wedstrijd kumite.

Het gaat er vooral om dat je jezelf op je eigen niveau kunt ontwikkelen. En misschien als je doorzettingsvermogen hebt en er hard voor wilt werken wordt deze positieve en gezonde houding wel beloond met een zwarte band.

Het maakt eigenlijk niet uit waarom je wilt sporten, zolang je maar iets doet. Blijf niet op de bank zitten, maar zorg dat je actief wordt. Het levert je zoveel op.

Karate is voor iedereen!

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.