Login

Register

Login

Registreer

Op woensdag 16 januari was het eindelijk zover voor de deelnemers aan de Stiekem Sterk training groep 11/20. De laatste les. Een les waar ze 8 weken lang naartoe hadden gewerkt en waarbij duidelijk zou worden hoe deze kinderen in deze tijd gegroeid zijn. Hoe sterk ze geworden zijn zowel fysiek als mentaal. Even leek het erop dat de zoveelste Corona Lockdown roet in het eten zou gooien, maar gelukkig golden er op buiten trainingen nog geen restricties voor jeugd. Dus gingen we voor deze laatste training naar buiten. Onder de heldere veldverlichting kon de laatste training alsnog afgewerkt worden. Wat een verschil lieten de deelnemers zien ten opzichte van de eerste les. Met heel veel zelfvertrouwen werden er diverse fysieke oefeningen gedaan. Konden de kinderen aan het begin van de cursus nog geen 5 keer opdrukken, tijdens deze laatste les bleek 20 keer ineens makkelijk haalbaar.

Traditioneel sluiten we deze training af met het doorslaan van een echte houten plank van 2 centimeter dik. De plank staat voor alles waar de kinderen van dachten dat ze het niet konden doen. Of alles waartegen ze in het verleden hebben moeten vechten. Denk aan het omgaan met pestgedrag, buitengesloten worden of intimidatie. Maar de meegebrachte plankjes werden eerst mooi versiert met eigen creaties om vervolgens met veel zelfvertrouwen in tweeën geslagen te worden. Na afloop kreeg iedereen een certificaat uitgereikt en konden de kinderen na het nemen van de laatste selfie thuis verder vertellen over deze overwinning.

Zou jij ook eens mee willen doen aan deze training of heb je een kind waarvan je denkt die die wat hulp bij zijn of haar weerbaarheid kan gebruiken? Neem dan eens contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.