Login

Register

Login

Registreer

Op verzoek wil isshoni trainingen in april gaan starten met een training weerbaarheid en zelfverdediging voor vrouwen. Deze training is voor vrouwen van 16 jaar en ouder. De training is verdeeld in zowel mentale als fysiek onderdelen. We leren je omgaan met vervelende situaties, zoals intimidatie, ongewenste handtastelijkheden, sociale druk, en verminderde concentratie door deze situaties.  En we leren je hoe je kunt handelen wanneer je in zo’n situatie terecht komt.

Het doel van deze training is beter te leren opkomen voor jezelf in de situaties van alledag, het vergroten van je zelfvertrouwen, positiever naar jezelf te kijken, sterker te worden en weerbaarder te reageren in bedreigende situaties en de situatie van elke dag.

WAT LEER JE?

OPKOMEN VOOR JEZELF
 • Je houding, stemgebruik en uitstraling duidelijk en overtuigend te laten zijn
 • Beter voor je wensen en behoeften op komen in alledaagse situaties
 • Eigen grenzen te stellen, met respect voor de ander.
 • Grenzen van anderen onderkennen en hier adequaat op reageren.
 • Effectief ‘Nee’ kunnen en durven zeggen
 • Veiligheid buitenshuis
 • Hoe te reageren op lastige, vervelende en bedreigende situaties
 • Hoe te reageren op (seksueel) lastiggevallen worden
 • Hoe te reageren op intimidatie door groepen (jongeren bijv.)
 • Zelfverdediging: los kunnen komen wanneer je wordt vastgegrepen en je kunnen verdedigen in geval van nood
 • Gebruik van alledaagse voorwerpen voor zelfverdediging
 • Wat kun je doen als het toch op vechten aankomt
HET RESULTAAT

Na deze training zul jij je sterker voelen en heb je meer zelfvertrouwen. Je weet hoe je kunt reageren in bedreigende situaties. Doordat je een sterkere houding en uitstraling hebt leren aannemen zullen anderen je minder snel iets aan willen doen. En mocht er toch iets voorvallen dan kun jij met je houding, stemgebruik en het gebruik van zelfverdedigingstechnieken jezelf beter beschermen.

WAT IS DE WERKWIJZE?

In het mentale gedeelte worden lastige situaties besproken die je zelf meemaakt. We praten over hoe je voor jezelf kan opkomen als je iets wilt bereiken, maar ook hoe je op een rustige manier je grenzen kan stellen als dat nodig is. Je leert hoe je om kunt gaan met ongepaste blikken of opmerkingen. We bekijken hoe je onveilige en onprettige situaties kunt herkennen en voorkomen. We oefenen hoe je door middel van stem, houding en uitstraling duidelijk je grenzen kan stellen. We besteden aandacht aan jouw specifieke kwaliteiten en moedigen je aan om meer mogelijkheden van reageren te ontwikkelen.

In het fysieke gedeelte leer je zelfverdedigingstechnieken. Je leert los te komen als je wordt vastgepakt en je leert een effectieve tegenaanval te plaatsen Zodat je snel weg kunt komen uit de bedreigende situatie. Ook leren we je wanneer je wel en wanneer je niet deze zelfverdedigingstechnieken mag toepassen. Je leert je eigen kracht en mogelijkheden te volle te benutten. Door te werken met kussens ervaar je je eigen kracht. De ontdekking dat je veel meer kan dan je denkt, geeft zelfvertrouwen en geloof in jezelf.

De trainer

De trainer, Dennis Molendijk, is karate leraar en opgeleid tot weerbaarheidstrainer bij het Gadaku Instituut. Hij heeft hier ook de specialisaties weerbaarheid en zelfverdediging met focus op meiden en vrouwen gedaan. en de specialisatie voor mensen met autisme. Als karate leraar en oud marinier, heeft hij de nodige ervaring op het gebied van weerbaarheid en zelfverdediging.

DUUR VAN DE TRAINING

De training bestaat uit 6 wekelijkse lessen van 1.5 uur. De training zal doorgaan bij minimaal 8 inschrijvingen. Inschrijven kun je doen door onderstaand inschrijfformulier in te vullen en te versturen.

Waar & wanneer? We trainen waarschijnlijk in het LACO Sportcentrum in Zierikzee. Wanneer er genoeg interesse is dan kunnen we deze training definitief gaan inplannen.

De kosten voor deze training zijn € 150,00

Inschrijven weerbaarheid en zelfverdediging voor vrouwen

 

Verificatie

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.