Login

Register

Login

Registreer

Goud, zilver en brons ging naar Aaron (M), Cas (L) en Mourad (R).

Op 7 oktober deden 16 karateka’s van ISSHONI Karate uit Zierikzee mee aan een jaarlijks terugkerende wedstrijd in België. De wedstrijd die word georganiseerd door de BGKA bestaat uit verschillende onderdelen en er deden dit jaar maar liefst 190 sporters aan mee. De Warriors uit Zierikzee veroverden 23 medailles in en kregen het voor elkaar om prijzen te pakken in alle categorieën waarin ze ingeschreven waren. Bij het kumite werden de meeste medailles gewonnen. In de categorie jongens van 8 jaar werden zelfs het goud, zilver en brons gewonnen en kleurde het podium geel. Na een aantal spannende partijen die hij met overwicht won moest Cas Swaanen in de finale maar net het goud afstaan aan zijn vriend en trainingsmaatje Aaron Stoutjesdijk, die in zijn voorgaande partijen al had laten zien dat hij voor goud ging. Mourad Kadkoui won in deze categorie het brons door het zijn Belgische tegenstander heel erg moeilijk te maken met prachtige stoten en traptechnieken.

Een categorie hoger met tegenstanders die allemaal een kop groter waren, won Noa Bergman heel knap een zilveren medaille. Nadat hij in de eerste partij bijna moest opgeven omdat hij een onreglementaire trap in het kruis kreeg, ging hij heel knap toch door. Daarna leek het wel of hij ontketend was en hadden de fysiek grotere tegenstanders geen antwoord op zijn razendsnelle combinaties van stoten en trappen. Nils Goudzwaard mocht dit jaar meedoen bij de jongens van 10/11 jaar en leverde een aantal hele mooie partijen af. Waarbij hij liet zien wat hij allemaal geleerd had in de voorbije maanden in een poule met hele sterke tegenstanders bleef hij rustig en knokte zich een weg naar de finale. Na een mooie partij verloor hij deze uiteindelijk net en pakte trots de zilveren medaille. Pierre Koster werd in deze poule nog knap derde. Bij de meiden won Amelie Just na een aantal hele sterke partijen in haar poule de gouden medaille. Waarbij ze aan het einde eindelijk de opgebouwde spanning van zich af kon laten glijden. En nadat ze in eerdere edities van het toernooi al brons en zilver had kon ze daar nu dan toch de gouden medaille aan toevoegen. Laura Hoek won hier op haar eerste toernooi heel verassend het brons. In een andere categorie won Stefan Brouwer ook heel erg verdiend de bronzen medaille.  Bij de meiden van 12 jaar en ouder kwam Sam van Oosten na een slopende en keiharde partij net niet door en mocht ze zich voor het brons revancheren wat verder zonder problemen lukte. Ioana Knall, nog maar een half jaar bezig als karateka bij ISSHONI, pakte erg verassend de zilveren medaille.  Martin van Popering won nog een bronzen medaille en Tom van Vliet pakte bij de cadetten nog het zilver. Voor Levi van Dongen was een medaille nog heel erg dichtbij. Met nog vijf seconden op de teller, bleef hij in de aanval en kreeg in de laatste tel nog een IPPON tegen waardoor hij de wedstrijd nipt verloor. Wel heeft hij laten zien een meer dan uitstekend vechter te zijn.

Bij de kata onderdelen in de ochtend werden ook nog 7 medailles gewoon en lieten de Warriors zien dat ze zeker ook hun mannetje staan in traditionele karate onderdelen. Nieuwkomer Roan Willemse pakte op dit onderdeel heel knap zijn eerste bronzen medaille. Nikki van Beuningen greep net naast een medaille maar liet hele mooie kata’s zien. Met vooral rust, concentratie en op het juiste moment spanning lieten de Warriors zien waar ze in de afgelopen maanden zo hard voor hebben gewerkt. En met 23 medailles konden de krijgers uit Zierikzee trots huiswaarts keren.

unnamed 8 Warriors veroveren België

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.