Login

Register

Login

Registreer

Op zaterdag 15 juni vonden de 12e Zeeuwse kampioenschappen karate plaats in Oost-Souburg. Aan dit toernooi, deden 15 karateka’s van Karateschool Isshoni uit Zierikzee mee. Nikki van Beuningen verdedigde met succes haar titel op het onderdeel kata. Sophie de Jonge won ook het goud op het onderdeel kata in haar poule en won met haar teamgenoten Amelie Just en Sam van Oosten het zilver bij Team kata. Een team bestaande uit Aaron Stoutjesdijk, Noa Bergman en Mourad Kadkoui wonnen op dit onderdeel het brons. Brons was er ook voor Roan Willemse en Pierre Koster. Noa Bergman won bij het individueel kata nog een zilveren plek. Bij het onderdeel kumite was er ook succes voor de Warriors uit Zierikzee. Mourad Kadkoui en Aaron Stoutjesdijk werden respectievelijk 2e en derde in hun poule na een aantal harde maar eerlijk gevochten wedstrijden. De jongens lieten een aantal prachtige gevechten zien waaruit vooral duidelijk werd dat de inspanningen van de afgelopen maanden hun vruchten beginnen af te werpen. Noa Bergman viel met een 4e plaats net buiten de prijzen. Als laatste won Sophie de Jonge nog het brons in haar poule. En ook in deze poule werd stevig gevochten en werd het publiek getracteerd op een aantal mooie partijen. Met de 12e Zeeuwse kampioenschappen sluiten de Isshoni Warriors uit Zierikzee een zeer succesvol seizoen af met tientallen gewoonen prijzen in verschillende wedstrijden en kunnen ze zich na de zomervakantie klaarmaken voor weer een nieuw en uitdagend karate seizoen.

(Op de foto, Sophie de Jonge met goud, zilver en brons. Foto gemaakt door Simone de Jonge)