Login

Register

Login

Registreer

Voor de jeugdgroepen mochten we van de overheid al twee weken geleden onder bepaalde voorwaarden samen buiten trainen. In de afgelopen weken hebben we dat dan ook met heel veel plezier gedaan. Nu is het ook tijd voor onze 16+ sporters om samen buiten te  mogen trainen. Hier zijn wat voorwaarden aan verbonden maar die hoeven ons er niet van te weerhouden om weer heerlijk in levende lijve samen te kunnen trainen. Dat gaan we dan ook doen. Net als in de zaal gaan we voorlopig 2 keer in de week trainen op het kunstgrasveld direct naast de LACO. Op woensdag avond en op zaterdagochtend gaan we trainen.  Het is de bedoeling dat jullie het veld betreden via de aangegeven route tussen het LACO Sportcentrum en het veld. (Dus langs het plein voor de LACO). Het is dus niet de bedoeling dat je via een andere route het veld betreed. De belangrijkste regels voor het samen kunnen trainen zijn;

 • Als je klachten hebt zoals hoesten, verkoudheid, loopneus, koorts etc. kom dan niet. (Ook als iemand in jou huishouden deze klachten heeft).
 • Kom in je karatepak naar het veld. Er is geen kleedkamer beschikbaar.
 • Leer zelf je band knopen. Je band gaat twee keer om je middel en wordt met een simpele platte knop vastgeknoopt. De sensei en senpai’s mogen helaas niet helpen.
 • Geen fysiek contact voor leden van 13 jaar en ouder. Deze houden minimaal 1.5 meter afstand van elkaar.
 • Was goed je handen voor en na het trainen.
 • Ga thuis naar de toilet. De toiletten en kleedkamers op de locatie zijn nog steeds gesloten.
 • Zorg dat je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent.
 • Neem iets te drinken mee.
 • Volg de aanwijzingen van de sensei en senpai’s (assistenten) op.
 • We trainen in karatepak tenzij vooraf anders is aangegeven.
 • Verlaat de locatie direct na de training.
 • En de belangrijkste regel “TRAIN MET PLEZIER”.
Trainingen
Woensdagavond
19.00 - 20.00 Dragons & Ninja's dus alle kinderen tot en met 12 jaar
20.15 - 21.15 Samurai's 16 jaar en ouder

Zaterdagochtend
10.30 - 11-30 Dragons & Ninja's dus alle kinderen tot en met 12 jaar
11.45 - 12.45 Samurai's zaterdag groep met een aantal Ninja's

* Iedereen mag op beide dagen komen trainen.

Wij hebben er voor gekozen om voorlopig in alle groepen voldoende onderlinge afstand te hanteren. In ons geval staan de sporters minimaal 3 tot 4 meter van elkaar. Dit geldt dus ook nog voor de jeugdleden tot en met 12 jaar. Iedereen krijgt voor aanvang van de lessen een plaats toegewezen door de sensei of senpai’s. Hou deze plaats dan ook aan. Luister goed naar de aanwijzingen die je krijgt.  Kumite en partner oefeningen stellen we voorlopig nog even uit maar die zullen op termijn wél weer gewoon onderdeel van de karate lessen worden. Hierdoor zullen we de fysieke oefeningen qua intensiteit wat opschroeven en zullen we meer aandacht aan basistechnieken, standen en kata geven.  Als er onduidelijkheid is over het samen buiten trainen en je nog vragen hebt, dan mag je deze altijd aan de sensei stellen. Je kunt dit doen via een privé bericht in de Héja app een email of een Facebook messenger bericht via de chatknop onderaan deze pagina.

Ouders mogen niet op of langs het veld blijven kijken. Wanneer ouders op de parkeerplaats willen blijven wachten dan vragen we jullie om de 1.5 meter maatregelen in acht te nemen en er op te letten dat er geen te grote groepen ontstaan. (Bij meer dan tien mensen kan men handhaven conform een samenscholing maatregel). Zorg ervoor dat daar geen aanleiding voor is, zodat wij onbezorgd kunnen blijven trainen.

* Meer informatie over veilig sporten tijdens de corona crisis kun je vinden op de website van het NOC*NSF.

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.