Login

Register

Login

Registreer

Naar de webshop Telefonisch contact
0111-820000

Over Ons

Welkom bij

Isshoni

ISSHONI Karate Zierikzee, is een leuke karateschool die staat voor een kindvriendelijke omgeving. Wij geven karate lessen aan kinderen en volwassenen waarbij plezier zeer belangrijk is. Wij willen helpen om kinderen en volwassenen weerbaarder en zelfverzekerder te maken. Respect voor elkaar vinden wij erg belangrijk. ISSHONI Karate is de eerste Fight Right gecertificeerde vechtsportschool in Zeeland.

Onze trainingen

Karate

Bij ons krijgen leerlingen les in traditioneel karate waarbij basis (kihon) technieken erg belangrijk zijn. Zonder basis kun je natuurlijk nooit verder groeien. Kihon bestaat uit diverse stoottechnieken, traptechnieken en weringen.

Ook ‘kata‘ (schijngevecht) is een belangrijk onderdeel van karate lessen. In deze trainingsvorm komen alle onderdelen van de basistechnieken aan de orde en word geleerd in een vast patroon diverse technieken uit te voeren.
Natuurlijk is er veel aandacht voor ‘kumite‘, het gevecht. Kumite lessen bestaan uit diverse trainingen met partner waarbij aanvals- en verdedigingstechnieken worden geleerd. Vaak gevolgd door het sparren, of vrij vechten.
Karate is wel een sport waarbij gecontroleerd contact plaatsvind. Dit betekend dat je best weleens geraakt kunt worden. Nieuwe leerlingen, vooral jongere, moeten daar in het begin best even aan wennen. Dit is helemaal niet erg en heel normaal.
Beoefenen van een vechtsport levert de beoefenaars een aantal voordelen op. Ze zullen zich fysiek sterker voelen. Zijn mentaal en emotioneel weerbaarder, en zijn meer in balans. Karateka’s voelen zich ook meer zelfverzekerd.

2.0 278x300 Over OnsOns logo laat een aantal van onze kernwaarden zien. Op de achtergrond vind je een rode opkomende zon die verwijst naar de band met Japan. De kleur rood staat voor een stevige basis. Ervoor staat een karateka, welke is gevormd in de traditionele Japanse schrijfstijl ‘katakana’. Deze staat voor veiligheid, sportiviteit, respect en vertrouwen. Het geheel is modern maar ademt toch de traditie van onze sport uit. 

De naam ‘ISSHONI‘ betekend gezamenlijk of samenwerken, een eigenschap die wij graag toejuichen bij karate leerlingen. Want karate kun je niet alleen leren, daar heb je elkaar voor nodig. Een groot gedeelte van karate training bestaat uit het oefenen met één of meerdere partners. Samen bereik je nu eenmaal meer dan alleen.

ISSHONI Karate onderschrijft de erecode van de vechtsport. Deze erecode luidt als volgt. 

“Vechten gebeurt alleen op de mat of in de ring, en nooit op straat. De technieken die je worden aangeleerd mogen alleen worden gebruikt ter verdediging van jezelf of anderen. Je mag nooit je vechttechnieken gebruiken tegen iemand die zich niet kan verdedigen. Eer, loyaliteit en trouw zijn aan de code zijn belangrijker dan welke vechttechniek, graduatie of titel dan ook.” 

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.