Login

Register

Login

Registreer

Afgelopen zaterdag 17 maart vertrokken een groep karateka’s uit Zierikzee onder leiding van hun coaches richting Klundert voor het 2e Karate Moerdijk karate toernooi. De twaalf Warriors gingen zich daar meten met zo’n 150 andere karateka’s uit binnen en buitenland. Vanuit België was er een grote delegatie sporters en ook Karateschool Kobo-Itchi uit Spijkenisse was er met een aantal van haar karateka’s. Van Sportschool Muilwijk was er ook een grote groep aanwezig die onder begeleiding van de huidige Bondscoach jeugd en voormalig Europees kampioen Geoffrey Berens hun beste kunnen komen laten zien. Op het toernooi heerst een ontspannen sfeer en het onderlinge respect is groot. De Isshoni Warriors mochten vanaf de start vol aan de bak en stellen niet teleur. In de verschillende categorieën worden verschillende medailles gewonnen. Zo behaalt Nils Goudzwaard de eerste plaats met een aantal perfect gelopen kata’s en ook Tom van Vliet behaalt in zijn categorie het goud. Sophie de Jonge en Amelie Just worden in hun categorie respectievelijk tweede en derde, En ook Aaron Stoutjesdijk behaalt een knappe derde plek in zijn categorie. Hij liep zijn kata met veel passie en liet hele mooie standen en technieken zien. Sam van Oosten kwam net een klein beetje tekort voor de eerste plek maar werd uiteindelijk heel knap derde.

IMG 0560 e1521369910236 740x416 Warriors knokken zich weer in de prijzen
Wedstrijd bespreking

Dit jaar werd er voor het eerst ook deelgenomen aan het onderdeel teamkata. En een aantal warriors deed daaraan mee zonder dat daar vooraf extra voor was getraind. Het team met Amelie, Sophie en Tom werd heel knap derde. Ze liepen hun teamkata’s keurig synchroon maar moesten het helaas afleggen tegen een zeer goed getraind team van Karate Moerdijk. Het gemengde karate Moerdijk/Isshoni Karate team met daarin Sam van Oosten werd heel knap tweede. Ook dit team had nauwelijks kunnen oefenen.

In de middag kwam het onderdeel kumite aan de beurt. Onze vechters trokken hiervoor ten strijde met de gebruikelijke been en handbescherming en bitjes en bereide zich voor langs te rand van de tatami. De spanning was duidelijk op de gezichten af te lezen maar op de mat verdween deze als sneeuw voor de zon. Over het algemeen waren de poules groot, dat betekende dat de warriors vol aan de bak mochten en veel partijen mochten draaien. Nils Goudzwaard liet zich hierin van zijn beste kant zien en behaalde in een sterke poule een hele mooie en zeer verdiende derde plek en met een beetje extra snelheid moet hij in de toekomst in staat zijn om de eerste plaats te gaan halen. In de andere categorieën viel vooral de prestatie van Noa Bergman op. Hij haalde knap een vierde plek. Echter in zijn gevecht om de derde en vierde plek werd hij bij een stand van 8-6 in zijn voordeel in de allerlaatste seconde vol geraakt in zijn gezicht met een mawashi geri. Een strafpunt voor de tegenstander dachten we, aangezien er bij kinderen onder de 14 geen contact op het hoofd mag zijn. Maar de scheidsrechters besloten om de volle score van 3 punten toe te kennen waardoor de wedstrijd in de laatste seconde toch naar zijn tegenstander ging. En ondanks dat de regels anders aangeven werd hier in dit geval om onduidelijke redenen vanaf geweken. Zuur voor Noa maar toch een hele mooie prestatie. Bij Aaron Stoutjesdijk ontstond tijdens één van zijn partijen nog wat tumult toen bleek dat één van zijn tanden eruit lag.  Kwam dit door het te harde en ongeoorloofde contact van zijn tegenstander? Nee, het was met name het feit dat deze tand toch al erg los zat, en de warrior en zijn ouders konden er wel om lachen.

29060496 1786277314757505 4393495282787692040 o 740x416 Warriors knokken zich weer in de prijzen
Isshoni betekend samen. Elkaar helpen.

De karateka’s uit Zierikzee hebben zich allemaal echt van hun beste kant laten zien en ondanks dat ze net buiten de prijzen vielen waren de prestaties van de overige warriors, Pierre Koster, Stefan Brouwer, Cas Swaanen, Martin van Popering en Björn Kloet toch op zichzelf hele mooie prestaties. Pierre verloor in de strijd om derde en vierde plek maar nipt van een gevorderde karateka die al heel wat langer traint en de bruine band heeft en die heel erg veel wedstrijd ervaring heeft. Het verschil was slechts 2 punten en het lag dicht bij elkaar. Ook Stefan moest de winst laten aan karateka’s die al verder gevorderd waren maar deed dat meet heel veel passie, inzet en strijd. Bij Cas, en Martin had het alle kanten op kunnen gaan. Zij zaten in een hele grote groep en hebben gevochten als leeuwen. Björn Kloet deed voor het eerst een wedstrijd mee en liet zien dat er bij hem nog heel veel meer inzit. Hij vocht zonder angst en bleef zijn tegenstanders bestoken met aanvallen.

Al met al waren de coaches, Sensei Dennis en Senpai Ricardo heel erg blij met de behaalde resultaten en zijn ze enorm trots op deze groep Isshoni Warriors. Het waren sowieso een aantal spannende dagen voor Isshoni Karate uit Zierikzee, met afgelopen week ook de opnames voor het TV programma ‘Onze Club’ dat op zondag 25 maart vanaf 18.10 elk half uur zal worden uitgezonden op Omroep Zeeland. (Aanrader, als je eens in de keuken wilt kijken van onze karateschool). Voor meer foto’s kun je natuurlijk altijd onze facebookpagina  en onze instagram volgen.

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.