Login

Register

Login

Registreer

Van 12 tot en met 14 mei streken zo’n 60 jonge karateka’s en hun begeleiders neer aan het Veerse meer voor een heus jeugd karate kamp. Het kamp dat jaarlijks word georganiseerd door Karate Moerdijk uit die gelijknamige gemeente in Brabant, was dit jaar al voor de zesde keer. Naast deelnemers van Karate Moerdijk, waren er ook deelnemers van de Barendrechtse Karateschool Buroin, en de Zeeuwse Karateschool Isshoni uit Zierikzee. De kinderen werden het hele weekend enorm vermaakt met karatelessen, spelletjes een heilige bonte avond en knutselen. Het thema van dit jaar was Japan. ​

Tussen de soms hele heftige regenbuien door, werd er ook serieus getraind, en konden de kinderen laten zien waarom karate zo leuk is. Ook werden er tijdens het jeugdkamp workshops gegeven. Zo konden de kinderen met origami, de Japanse variant op knutselen met papier aan de slag, konden ze laten zien hoe goed ze met een zwaard overweg konden tijdens de kendo lessen van Kendo school Nami Kai uit Breda en konden ze een heus Sumo gevecht nabootsen.

img 4388 1 225x300 Veerse meer decor voor karate kamp
Hilariteit bij Sumo worstelen

Hierbij kregen de kinderen grote Sumo pakken aangetrokken waarbij ze met veel gelach en geschreeuw konden ervaren hoe het is om als een dikke sumoworstelaar elkaar op een heel klein veld uit de ring te moeten werpen. En dit leverde soms hilarische taferelen op. Het was haast onmogelijk om zelfstandig weer op te staan wanneer je door je tegenstander op de grond was gegooid. En dit was dan ook een heel erg leuk onderdeel van de middag.Tussendoor was er voldoende tijd voor spelletjes, werd er gezongen en gedanst. En een jeugdkamp was natuurlijk niet compleet zonder een heus kampvuur met echte marshmallows die de kinderen konden roosteren. Zo gingen er een aantal grote zakken marshmallows doorheen voordat de kids gingen slapen.

img 4442 225x300 Veerse meer decor voor karate kamp
Marshmallows roosteren

Natuurlijk werd er door de groep vrijwilligers die bestond uit trainers, ouders en leden goed voor de kinderen gezorgd. Het keukenteam verzorgde heerlijke maaltijden, zoals Hotdogs, pannenkoeken en Chili con Carne. De algemene vrijwilligers bouwden een grote tent op en zorgden ervoor dat alle spullen naar en van de locatie kwamen. En de trainers gaven karatelessen, gaven leiding bij de bootcamp en hadden allemaal een x-aantal kinderen onder hun vleugels gedurende de overige activiteiten.
Al met al was het een geweldig leuk weekend dat enorm leuk was voor zowel de kinderen en de vrijwilligers. Speciale dank gaat natuurlijk uit naar Karate Moerdijk voor het organiseren van dit zeer geslaagde karate jeugdkamp.

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.