Login

Register

Login

Registreer

Op zondag 15 oktober deden 8 Warriors van Isshoni Karate uit Zierikzee mee aan een internationale wedstrijd in het Belgische Meerhout.

Gecoacht door Sensei Dennis en Senpai Ricardo gingen de deelnemers, die zich in de maanden voorafgaand aan deze wedstrijd goed hadden voorbereid, de strijd aan op de onderdelen kata (stijl) en kumite (vechten). De wedstrijd in de Belgische Kempen begon al vroeg met het onderdeel kata. Hier mocht iedereen laten zien hoe goed zij hun stijloefening beheerste. Het was een groot deelnemersveld in de verschillende categorieën maar er werden vroeg in de ochtend al diverse medailles gewonnen. Zo haalden onze kleinste vechters, Martin van Popering en Noa Bergman, respectievelijk zilver en brons in hun categorie, en haalde Amelie Just in een sterke categorie ook de bronzen medaille met een perfect gelopen kata. Tom van Vliet kreeg in zijn poule, na een aantal zeer goede uitvoeringen van zijn kata’s, het goud omgehangen. Sam van Oosten, die het kumite als voorkeursonderdeel heeft, liet met een zilveren medaille zien dat ze ook de kata’s goed beheerst in een heel erg sterk deelnemersveld.

In de middag kwam dan voor veel van de deelnemers het spannendste onderdeel, Kumite. Vechten tegen tegenstanders die je nog niet kent brengt altijd extra spanning met zich mee en in de pauze zag je de spanning op de gezichten van de Warriors komen in de vorm van rode wangen en gespannen gezichten. En wat is het dan geweldig mooi om te zien dat we in alle poules waarin we hebben deelgenomen medailles wonnen. Noa Bergman liet zien dat hij de ware kampioen van het toernooi was door zijn partijen met inzet en strijd te winnen. Onze kleinste vechter was al zijn tegenstanders de baas en heeft goed geluisterd naar de instructies van zijn coach. De fouten die hij tijdens de trainingen weleens maakte kwamen in de wedstrijden niet meer voor. Zijn poulegenoot Martin van Popering, die voor het eerst aan een wedstrijd mee deed won een bronzen medaille. Misschien wel de meest zenuwachtige deelnemer van onze club, Levi van Dongen verraste vriend en vijand met een gouden medaille. Hij heeft al zijn partijen in een groot en sterk deelnemersveld overtuigend gewonnen met veel hoge trappen en slim vechten. Vooraf had de coach hem nog wat tips ingefluisterd die hij direct in de wedstrijden in de praktijk bracht. En zijn tegenstanders hadden geen antwoord op de directe en snelle trappen van Levi. De strijdbare Sophie de Jonge was er in haar poule op gebrand een medaille mee naar huis te nemen, want in de ochtend viel ze bij het kata net buiten de prijzen. Ook hier een sterk deelnemers veld met tegenstanders die bijna wekelijks wedstrijden meedoen, maar Sophie vocht zoals altijd met passie en hart en won een bronzen medaille. En dan Pierre Koster, die vocht in het grootste deelnemersveld een aantal fantastische partijen en kwam zo in de finale. Ook hij volgde de aanwijzingen goed op en gaf zijn tegenstanders geen kans. Deze gele bander kwam in de finale tegen een geroutineerde vechter met een bruine band en wist het tot de laatste seconden spannend te houden, helaas scoorde de tegenstander in deze allerlaatste seconden nog een punt en eindigde de match op een stand van 9-10 in het nadeel van Pierre. En dus kreeg hij een zeer verdiende zilveren medaille omgehangen. Tom van Vliet won in zijn poule met louter goed getrainde wedstrijdvechters toch nog een bronzen medaille. Sam van Oosten moest het in haar poule opnemen tegen haar angstgegner waarvan ze deze keer schijnbaar niet echt meer onder de indruk was. Na een keiharde maar eerlijke match waarbij de tegenstander twee keer echt even van de schrik van deze wervelwind moest bijkomen won Sam een zilveren medaille.

Het was ook gaaf om te zien hoe deze sport verbroederd. Kinderen van verschillende scholen uit verschillende landen die moeiteloos contact met elkaar maken ook buiten de mat. Dat is waar het om draait.

Het is voor zo’n jonge club echt een prestatie van formaat en de trainers/coaches zijn dan ook enorm trots op onze deelnemers, die stuk voor stuk boven zichzelf zijn uitgestegen. Het harde trainen is beloond.

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.