Login

Register

Login

Registreer

Terwijl het grootste deel van Nederland genoot van het prachtige weer vertrokken Sensei Dennis en Sensei David afgelopen zondag richting Veldhoven om daar een hele dag te trainen onder leiding van Patrick McCarthy Hanshi (grootmeester). Hanshi McCarthy is door de Dainippon Butokukai uitgeroepen tot 9de Dan en is hiermee een van de hoogst gegradueerde, niet aziatische karatemeesters. De grondlegger van het Koryu Uchinadi staat wereldwijd bekend als een vechtsport leraar met bijzonder veel kennis van de Japanse krijgskunsten. Zijn lessen zijn altijd direct te herleiden naar de oorsprong met applicaties en oefeningen die zoeken naar de oorspronkelijke en fundamentele kennis van zelfverdediging in relatie met het functioneren van het menselijk lichaam. Belangrijk aandachtspunt hierbij is dat de oefeningen op een fysiek verantwoorde manier, technisch zuiver en met een grote praktische waarde worden uitgevoerd.

Na aankomst werden onze sensei’s hartelijk ontvangen en begon de les in de ochtend met twee persoon drills, die stap voor stap werden uitgelegd, geoefend en vervolgens werden uitgebreid. De oefeningen konden naar keuze met de nodige kracht, inzet en volharding worden uitgevoerd en de technieken werden gaandeweg steeds meer verfijnd.

IMG 4539 300x225 Senseis ISSHONI volgen training bij Patrick McCarthyNa de lunch tijdens het middag programma werd er veel aandacht besteed aan nekklemmen in combinatie met rol en grondwerk. Hierbij moest regelmatig een rol door twee personen worden gemaakt waarbij 1 persoon in een nekklem gehouden werd. Een oefening waarbij zoals je misschien zult begrijpen een hoop mis kan gaan als je die niet op de juiste manier uitvoert. Want kom je verkeerd op je hoofd, nek of schouders terecht dan kun je jezelf of je partner lelijk blesseren. Vanuit het grondgevecht werden ook nog een paar klemmen ingezet waarbij handen,  armen voeten en benen werden gebruikt en na afloop van deze les was er voor de sensei’s nog even tijd om samen met Hanshi McCarthy op de foto te gaan alvorens ze weer naar huis vertrokken. Het is nu uitkijken naar volgend jaar wanneer Patrick McCarthy hoogstwaarschijnlijk weer een seminar in Nederland zal verzorgen.

1 Reactie

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.