Login

Register

Login

Registreer

Trots kijkt de winnaar van het brons, Roan Willemse, hoe team maatje Noa Bergman het goud omhoog houd.

Op zaterdag 13 oktober deden de ISSHONI Warriors mee met het Zeeuwse Open kampioenschap karate. Met 10 deelnemers werd gestreden om de prijzen in de categorieën kata, team kata en kumite.

Kata

Zoals bij karatewedstrijden gewoon is werd het onderdeel kata in de ochtend afgewerkt. In verschillende categorieën welke op leeftijd, en kleur van de band waren ingedeeld lieten de warriors zien dat de inzet en gedisciplineerde trainingen van de afgelopen maanden hun vruchten afwerpen. Nadat er vorige week al veel medailles in België werden gewonnen werden ook op dit toernooi diverse prijzen gehaald. Bij de meiden tot en met gele band won Nikki van Beuningen de eerste plek en mag zich een jaar lang kampioen van Zeeland noemen. Ioana Knall, nog maar een klein half jaar bezig met karate pakte het zilver. Bij de jongens pakte Mourad Kadkoui heel overtuigend het goud en ook hij is een jaar lang kampioen van Zeeland.  Noa Bergman verloor  in een moeilijke poule maar net de finale en werd knap tweede.  Op het onderdeel team kata moesten de warriors een onderlinge strijd leveren door het kleine aantal inschrijvingen en het team met Sophie de Jonge, Pierre Koster en Stefan Brouwer ging er met goud vandoor.

Kumite

Na de lunch maakte de strijders uit Zierikzee zich op voor het kumite. Of zoals ze het zelf vaak noemen, het ‘knokken’. Ook hier streden ze in diverse poules en op dit onderdeel kwamen ze een aantal tegenstanders tegen die met veel meer ervaring vol zelfvertrouwen de mat opgingen. Maar daar lieten de warriors zich niet door van de wijs brengen en bij de meiden werden Nikki van Beuningen en Laura Hoek heel knap 2e en 3e. Bij de jongens zag Noa Bergman zijn kans schoon op een tweede individuele medaille en had zijn oog laten vallen op het goud. Na diverse zeer goed en slim gevochten partijen maakte hij die wens waar en beklom als winnaar het podium. Een terechte kampioen van Zeeland. Roan Willemse pakte hier heel verassend het brons en liet ook zien over potentie te beschikken om ooit de kampioen te kunnen worden. De overige karateka’s van ISSHONI lieten prima partijen zien maar grepen net naast de medailles.

Al met al was het met 11 prijzen een zeer succesvol Zeeuws kampioenschap voor de Warriors en waren de ouders en coaches enorm trots op de resultaten. De volgende keer dat de Warriors aantreden is tijdens een groot internationaal karate toernooi in Londen in november, en de resultaten van vandaag zijn dan ook een enorme mentale boost richting dat toernooi.

IMG 0272 Opnieuw succes Warriors tijdens Zeeuws kampioenschap.

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.