Login

Register

Login

Registreer

De vakanties zitten er weer op, de scholen gaan weer beginnen en ook het nieuwe sportseizoen staat voor de deur. Vanaf zaterdag 29 augustus begint voor ons het nieuwe seizoen. Vanaf die datum gaan we de lessen weer aanbieden in de verschillende groepen. Omdat we veel vraag hebben gekregen om meer lessen aan te bieden hebben we in overleg met LACO besloten dat we voortaan ook op maandagavond les gaan geven. Dit is niet in de dojo boven, maar dit zal zijn in één van de gymzalen beneden. (Helaas is er geen mogelijkheid om uit te breiden in de dojo boven).  We hebben inmiddels vorige week een avond getraind in een gymzaal beneden en dit viel niet tegen. De vloer is fijn om op te bewegen en ook het geluid in de zaal is goed te doen.  Voorlopig gaan we op de maandagavond alleen les geven voor de Ninja’s en Dragons groepen. Je vind de trainingstijden onder de pagina Groepen.  Naast de mogelijkheid voor onze jeugdleden om nu 3 keer in de week te kunnen trainen geeft het ons als club de ruimte om ook weer iets verder te groeien.

Voor de zaterdag lessen gaan we de tijden iets aanpassen. De Samurai groep gaat vanaf het nieuwe seizoen starten om 10.00. Aansluitend beginnen de Ninja;s om 11.00 en de Dragons om 12.00. We merkten dat het voor de karateka’s in de Samurai groep soms best wel lastig was om om 09.00 aanwezig te zijn. Deze nieuwe tijden gaan we voorlopig als test invoeren en we zullen dit in een eerstvolgende inspraak sessie evalueren.

In het nieuwe seizoen zullen we ook weer de aandacht gaan richten op ons Warrior team en zullen we natuurlijk weer gaan deelnemen aan wedstrijden. Helaas hebben we door de Corona perikelen nog geen volledig beeld van de wedstrijd kalender omdat er heel veel wedstrijden zijn afgelast. De doelstelling is dat we het niveau van de wedstrijden waar we aan willen doen wat gaan opschroeven zodat jullie je op een hoger niveau kunnen meten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een NK voor junioren of regionale wedstrijden zoals een Open Zeeuwse, Open West-Brabantse, Rotterdam Cup en wedstrijden in België.

Door de aanhoudende Corona crisis is er in de afgelopen maanden natuurlijk voor iedereen veel onduidelijkheid en onrust geweest. Sportclubs zaten met de handen in het haar want sporten doe je nou eenmaal samen, maar gelukkig hebben we van iedereen heel veel steun gekregen en konden we er in aangepaste vorm voor zorgen dat er toch les gevolgd kon worden. Eerst een aantal weken online en vervolgens buiten op het kunstgras voor de LACO. Mede daardoor hebben we er samen voor kunnen zorgen dat iedereen voldoende heeft kunnen trainen en dat iedereen verder kon op zijn of haar karatepad. Voor karate en andere vechtsporten geldt dat je doorzettingsvermogen nodig hebt, ook wanneer het eens tegenzit. Geef niet op maar hou vol en indien mogelijk werk nog harder om je doel te bereiken. Voor sommige is dat het behalen van een kampioenstitel en voor andere is dat het halen van een zwarte band, maar wat je doel ook is; verlies deze niet uit het oog.

Binnenkort maak ik ook bekend wanneer we het examen gaan organiseren. Dit is, door Corona, voor de vakantie niet doorgegaan maar van uitstel komt natuurlijk geen afstel. Dus hou de berichtgeving in de gaten.

Als jullie nog vragen hebben over dit bericht of over het nieuwe seizoen dan mag je me na de les altijd even aanspreken. Je kunt me natuurlijk ook een berichtje sturen. Ik hoop dat jullie net zoveel zin hebben in het nieuwe seizoen als ik.

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.