Login

Register

Login

Registreer

Stiekem Sterk Training voor kinderen van 12 jaar en ouder

Ook voor jongens en meiden van 12 jaar en ouder hebben wij een Stiekem Sterk training  in weerbaarheid en zelfverdediging. Deze training is gebaseerd op de methode Rots & Water met nadruk op houding en uitstraling, en zal worden aangevuld met zelfverdedigingstechnieken uit onze karate lessen. De training is verdeeld in zowel mentale als fysiek onderdelen. Soms geven we deze cursus ook aan een groep met alleen meiden van 12+. Het doel van de weerbaarheidstraining is beter te leren opkomen voor jezelf in de situaties van alledag, het vergroten van je zelfvertrouwen, positiever naar jezelf te kijken, sterker te worden en weerbaarder te reageren in de situatie van elke dag.

Wat leer je?

opkomen voor jezelf
 • Je houding, stemgebruik en uitstraling duidelijk en overtuigend te laten zijn
 • Beter voor je wensen en behoeften op komen in alledaagse situaties
 • Eigen grenzen te stellen, met respect voor de ander.
 • Grenzen van anderen onderkennen en hier adequaat op reageren.
 • Effectief ‘Nee’ kunnen en durven zeggen
 • Omgaan met opmerkingen/ reacties rondom uiterlijk
 • Veiligheid buitenshuis
 • Hoe te reageren op lastige, vervelende en bedreigende situaties
 • Hoe te reageren op pesten
 • Hoe te reageren op (seksueel) lastiggevallen worden
 • Hoe te reageren op intimidatie door groepen (jongeren bijv.)
 • Zelfverdediging: los kunnen komen en je kunnen verdedigen in geval van nood
 • Wat kun je doen als het toch op vechten aankomt
Het resultaat

Na deze training zul jij je sterker voelen en heb je meer zelfvertrouwen. Je weet hoe je kunt reageren in bedreigende situaties. Doordat je een sterkere houding en uitstraling hebt leren aannemen zullen anderen je minder snel iets aan willen doen. En mocht er toch iets voorvallen dan kun jij met je houding, stemgebruik en het gebruik van zelfverdedigingstechnieken jezelf beter beschermen.

Wat is de werkwijze?

In het mentale gedeelte worden lastige situaties besproken die je zelf meemaakt. We praten over hoe je voor jezelf kan opkomen als je iets wilt bereiken, maar ook hoe je op een rustige manier je grenzen kan stellen als dat nodig is. Je leert hoe je om kunt gaan met ongepaste blikken of opmerkingen. We bekijken hoe je onveilige en onprettige situaties kunt herkennen en voorkomen. We oefenen hoe je door middel van stem, houding en uitstraling duidelijk je grenzen kan stellen. We besteden aandacht aan jouw specifieke kwaliteiten en moedigen je aan om meer mogelijkheden van reageren te ontwikkelen.

In het fysieke gedeelte leer je zelfverdedigingstechnieken. Je leert los te komen als je wordt vastgepakt en je leert een effectieve tegenaanval te plaatsen Zodat je snel weg kunt komen uit de bedreigende situatie. Ook leren we je wanneer je wel en wanneer je niet deze zelfverdedigingstechnieken mag toepassen. Je leert je eigen kracht en mogelijkheden te volle te benutten. Door te werken met kussens ervaar je je eigen kracht. De ontdekking dat je veel meer kan dan je denkt, geeft zelfvertrouwen en geloof in jezelf.

Duur van de training

De Stiekem Sterk training bestaat uit 8 wekelijkse lessen van een uur. En de training zal doorgaan bij minimaal 8 inschrijvingen. Inschrijven kun je doen door dit onderstaand inschrijfformulier in te vullen en te versturen.

Waar & wanneer? We trainen in het LACO sportcentrum in Zierikzee en de eerstvolgende training zal alleen voor kinderen van 12 jaar en ouder zijn. De training zal beginnen in september. De precieze datum zal bekend worden gemaakt wanneer we voldoende inschrijvingen hebben.

Voor aanvang van de training ontvang je van ons de factuur voor deelname. Hiermee is de inschrijving definitief. Helaas kunnen we na definitieve inschrijving geen restitutie meer verlenen in verband met de door ons gemaakte kosten.

Zodra er weer nieuwe groepen gestart gaan worden maken we de cursus data hier bekend.

Inschrijven Weerbaarheid Stiekem Sterk

 

Verificatie

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.