Login

Register

Login

Registreer

Naar de webshop Telefonisch contact
0111-820000
Goju-Ryu

40percent 300x297 Goju RyuBij Isshoni Karate geven we les in één van de grootste en meest complete karatestijlen. Goju-Ryu karate is een traditionele Japanse karatestijl. De roots van het Goju-Ryu lopen van Okinawa helemaal door tot in China. Wij beoefenen het Goju-Ryu karate voor zelfverdediging en sport, waar respect voor elkaar en met plezier sporten voorop staat. Karate is een complete training voor, maar ook bewuster omgaan mét het lichaam. We merken dat karateka’s binnen afzienbare tijd meer gefocust zijn, beter in evenwicht staan, een sneller reactievermogen hebben, maar ook flexibeler zijn. Het beoefenen van karate stimuleert bovendien de ontwikkeling van zelfbeheersing, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Goju-Ryu

Goju verwijst naar de samenwerking tussen ‘Go’ (onbuigzaamheid of kracht) en ‘Ju’ (buigzaam of meegaand). Goju dankt zijn naam dan ook aan de specifieke training van zowel externe (harde) technieken als ook de training van interne (zacht) gezondheidsbevorderende trainingsmethoden.Hierin schuilt de essentie van Goju Ryu karate-do.

Voor het beoefenen van karate heb je niet veel nodig. Vaak volstaat het aanschaffen van een karatepak met bijbehorende band al om te kunnen beginnen. Natuurlijk heb je nog wat bescherming nodig, zoals handschoentjes en been/voetbeschermers en voor wedstrijden nog een bitje en tok. De meeste dojo’s (voor het gemak, de club), zorgen vaak al voor de overige benodigde materialen. Zo kan er tijdens de lessen gebruikt gemaakt worden van stootkussens, bokszakken, en in sommige gevallen oefenwapens. Meestal worden de trainingen binnen gehouden maar je kunt ook heel goed buiten trainen. Karate lessen zorgen ervoor dat je je goed voelt.

Isshoni Karate gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren.